2106718855 Σικελιανού Άγγελου 30, Νέο Ψυχικό dimi-0109@hotmail.com

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ;

ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ;

Η ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΔΟΝΤΙΩΝ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ: Τα οδοντικά εμφυτεύματα, επίσης γνωστά ως οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα, αναδεικνύουν μια πρωτοποριακή τεχνολογική λύση για την αντικατάσταση λειψέων δοντιών. Αυτά τα εμφυτεύματα αποτελούνται βασικά από δύο μέρη: ένα στέλεχος που ενσωματώνεται στο οστό της γνάθου και λειτουργεί ως "ρίζα" του δοντιού, γνωστό ως "εμφύτευμα", και μια προσθετική αποκατάσταση που τοποθετείται πάνω σε αυτό, όπως μια στεφάνη ή γέφυρα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΡΥΦΗ: Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται κυρίως από τιτάνιο, ενώ υπάρχει ευρύ φάσμα κατασκευαστών στην αγορά με διαφορετικές τιμές. Η επιλογή του κατάλληλου πρέπει να γίνεται με βάση την εμπειρία του οδοντιάτρου.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ: Όταν τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σύμφωνα με επιστημονικά αποδεκτά πρότυπα και από ειδικευμένους οδοντιάτρους, είναι ασφαλή. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη η γενική κατάσταση του ασθενούς και τυχόν ιατρικά προβλήματα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Παρά την επιτυχή διατήρηση ορισμένων εμφυτευμάτων για περισσότερο από σαράντα χρόνια, χρειάζονται συντήρηση για να διατηρηθεί η καλή τους κατάσταση.

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ: Η αποφυγή της εξαγωγής δοντιού και η προσπάθεια να σωθεί με την κατάλληλη θεραπεία παραμένει η ιδανική επιλογή, καθώς τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν κυρίως λείψεις δοντιών.

Πίσω