2106718855 Σικελιανού Άγγελου 30, Νέο Ψυχικό dimi-0109@hotmail.com

Διαλέγοντας Την Ιδανική Οδοντόβουρτσα : Χειροκίνητη Vs Ηλεκτρική

Διαλέγοντας Την Ιδανική Οδοντόβουρτσα : Χειροκίνητη Vs Ηλεκτρική

Η δημοφιλία της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να θεωρούν πως προσφέρει καλύτερη στοματική υγιεινή σε σχέση με τη χειροκίνητη. Ωστόσο, είναι δυνατόν να συγκριθούν πραγματικά οι δύο και να αποδειχθεί ότι η μία είναι ανώτερη από την άλλη;

Στην πραγματικότητα, όταν χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε οδοντόβουρτσα, στόχος μας είναι η αποτελεσματική απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας, προκειμένου να διατηρήσουμε υγιή ούλα και δόντια. Οι περισσότερες οδοντόβουρτσες μπορούν να επιτύχουν αυτόν τον στόχο, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούνται σωστά: "Δεν απαιτείται μόνος κόπος, αλλά και σωστή τεχνική!"

Χειροκίνητη οδοντόβουρτσα: Η παραδοσιακή λύση για τη στοματική υγιεινή

Η χρήση χειροκίνητης οδοντόβουρτσας έχει πολλά πλεονεκτήματα που έχουν καταγραφεί κατά μήκος των ετών.

Ωστόσο, τα βασικά μειονεκτήματά τους είναι ότι απαιτούν προσπάθεια για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ η έλλειψη χρονομέτρησης μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή βούρτσισμα.

Δυστυχώς, σχεδόν ένας στους δέκα ασθενείς δεν καθαρίζει τα δόντια του αποτελεσματικά με τη χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Επιπλέον, άτομα με αρθρίτιδα ή ειδικές ανάγκες, καθώς και άτομα με μειωμένη κινητική ικανότητα στους ώμους και στα χέρια, ωφελούνται από τη χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας και τη μεγαλύτερη λαβή που προσφέρει.

Συνοψίζοντας, η χειροκίνητη οδοντόβουρτσα παραμένει μια αξιόπιστη επιλογή για τη στοματική υγιεινή, αν και η ηλεκτρική προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα, ιδίως για ορισμένες ομάδες ανθρώπων.

 

Γιατί να επιλέξεις μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες προσφέρουν πλέον ποικιλία σε σχέδια και χρώματα, ενώ διαθέτουν επίσης ποικιλία τεχνικών χαρακτηριστικών. Με χρονόμετρο, δείκτη πίεσης που μας ειδοποιεί για υπέρμετρη πίεση κατά το βούρτσισμα, προγράμματα βουρτσίσματος για όλες τις ανάγκες και εφαρμογές που συνδέονται με smart phones και παρέχουν στατιστικά για τη μηνιαία στοματική μας υγιεινή.

Η εξελιγμένη κίνηση της ανταλλακτικής κεφαλής, είτε πρόκειται για 3D είτε για 2D κίνηση, σε συνδυασμό με τις πολλές στροφές της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, εξασφαλίζει ανώτερη στοματική υγιεινή χωρίς κόπο. Ακόμα και οι οικονομικές επιλογές προσφέρουν αποτελεσματική απομάκρυνση πλάκας.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χρήση ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας απομακρύνει τουλάχιστον 50% περισσότερη πλάκα συγκριτικά με τη χειροκίνητη. Συγκεκριμένα, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες της Oral B με την μοναδική κίνηση περιστροφής και ταλάντωσης έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικές.

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είναι τα εξής:

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το μειονέκτημα της ανάγκης φόρτισης μία φορά την εβδομάδα και το υψηλό κόστος ενδέχεται να αποτελέσουν προβλήματα για ορισμένους καταναλωτές.

Όσον αφορά την αντικατάσταση, οι κεφαλές των οδοντοβουρτσών της Oral B διαθέτουν "indicator" τρίχες που αποχρωματίζονται και μας ειδοποιούν πότε πρέπει να γίνει η αντικατάσταση, κάτι που συνήθως συμβαίνει περίπου κάθε τρεις μήνες.

 

Πίσω